24.7 C
środa, 17 sierpnia, 2022
Swiper demo
spot_imgspot_img
Strona głównaAktualnościUOKiK przyjrzy się działalności spółek Everest Finanse - oświadczenie Everest Finanse S.A.
- reklama -spot_img
- reklama -spot_imgspot_img
spot_img

UOKiK przyjrzy się działalności spółek Everest Finanse – oświadczenie Everest Finanse S.A.

Everest Finanse S.A. zaskoczone jest publikacją prasową UOKiK bez możliwości wypowiedzenia się przez spółkę w przedmiotowej sprawie.

W związku z opublikowanym na stronach Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów materiału poświęconemu działalności spółek Everest Finanse S.A. i Everest Finanse Sp. z o.o. Sp. k. działających pod szyldem „Bocian Pożyczki” oraz Capital Service S.A. przedsiębiorstwo Everest Finanse S.A. wydało oświadczenie w tej sprawie.

Spółka Akcyjna nie jest zaskoczona tym, że prezes UOKiK monitoruje sytuację na rynku finansowym, jednak jest już zaskoczona faktem, że „Materiał zamieszczony na stronie UOKiK w dniu 23 listopada 2021 r. został sporządzony bez możliwości wypowiedzenia się przez nas w opisywanej materii”.

W oświadczeniu spółka podkreśla, że nie ma wiedzy nt. orzeczeń sądów powszechnych, organów władzy publicznej lub jakichkolwiek innych podmiotów, które wskazywałby na „fikcyjność” zawieranych za pośrednictwem Everest Finanse S.A. umów.

Poniżej publikujemy pełną treść oświadczenia Everest Finanse S.A. w sprawie publikacji prasowej zamieszonej na naszych łamach oraz komunikatu prezesa UOKiK Tomasza Chróstnego dotyczącego wszczęcia postępowania wyjaśniającego wobec tej oraz innych spółek.

Oświadczenie Everest Finanse SA
źródło: Everest Finanse S.A.
Źródłofot. UOKiK
Michał Czubak
Dziennikarz. Publikował w prasie i telewizji m.in. w Polska The Times, Głos Wielkopolski, TV Wielkopolska.

A to ciekawe